Podrška inicijativi Fer Hoteli Hrvatska

Ovime dajemo podršku HUP Udruge ugostiteljstva i turizma inicijativi STUH-a "Fer hoteli Hrvatska" te smatramo da je i ovaj projekt samo dodatni primjer uspješnih inicijativa na području afirmacije pozitivne prakse socijalnog dijaloga i partnerstva sindikata i poslodavaca, kako na nivou našeg sektora tako i na razini pojedinih hotelskih kuća.

Sigurni smo da će se mnogi naši članovi naći na listi Fer hotela Hrvatska, jer svojom briogm o zaposlenicima i dugogodišnjim dobrim odnosima sa sindikatima istu "titulu" i opravdavaju. Svojom podrškom želimo dodatno naglasiti važnost korektnih međusobnih odnosa socijalnih partnera i uspostave takvih radnih odnosa i uvjeta s kojima će biti zadovoljni radnici, a time i njihovi poslodavci. Poštovanje socijalnih partnera i međusobno uvažavanje svakako su od koristi i izravnog utjecaja na kvalitetu rada, a time i na kvalitetu usluge i zadovoljstvo gosta te možda i najvažnije područje društveno odgovornog djelovanja pojedinog poslodavca.

Stoga ovu inicijativu možemo samo pozdraviti i svojim primjerima potkrijepiti i dokazati da su hrvatski hoteli - Fer hoteli.

S izrazima poštovanja,

Jako Andabak,
predsjednik