PODRŠKA FER HOTELIMA HRVATSKA

Zahvaljujemo na ovim dobrim vijestima iz Hrvatske!

Čestitamo Sindikatu turizma i usluga Hrvatske i njegovim socijalnim partnerima na inicijativi o izradi web stranice Fer hoteli Hrvatska koja će promovirati one hotele u Hrvatskoj u kojima se poštuju prava radnika, u kojima su sklopljeni kolektivni ugovori i u kojima postoji socijalni dijalog između sindikata i radničkih predstavnika i poslodavaca. Pošten odnos prema radnicima i dobri radni uvjeti motiviraju hotelsko osoblje i preduvjet su za kvalitetnu uslugu u hotelskoj industriji. Ova je inicijativa dobar primjer za socijalne partnere u drugim zemljama i važan je doprinos borbi protiv nelojalne konkurencije u uslužnom sektoru.

EFFAT svesrdno podržava kampanju Fer hoteli i za sve buduće sastanke i boravke u Hrvatskoj koristit ćemo usluge isključivo onih hotela koji će se naći na popisu web stranice Fer hoteli Hrvatska.

Promovirat ćemo web stranicu Fer hoteli Hrvatska među našim članicama i ostalim sindikalnim federacijama u Europi.

EFFAT će poticati sindikate iz djelatnosti ugostiteljstva i turizma u drugim zemljama da i sami pokrenu slične inicijative kako bi promovirali fer hotele.

Štoviše, pozvat ćemo sve neovisne putnike, turoperatore, korporativne klijente, organizacije itd. koje traže smještaj u Hrvatskoj da svoj smještaj rezerviraju u jednom od Fer hotela.

Harald Wiedenhofer
EFFAT, glavni tajnik