Fer hoteli u interesu su oba socijalna partnera

Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) podržava projekt Sindikata turizma i usluga Hrvatske "Fer hoteli", jer će, gledano sa sindikalne strane, doprinijeti daljnjem razvijanju socijalnog dijaloga i povećanju članstva. Oznaka "Fer hotela" na pojedinom hotelu značit će kako je u njemu utemeljena sindikalna podružnica STUH-a i sklopljeni kolektivni ugovor, čije odredbe poslodavac poštuje, kao i sve druge nacionalne propise vezane uz radne odnose.

SSSH preporuča svim udruženim sindikatima da buduće aktivnosti organiziraju u hotelima s oznakom "Fer hotela", a i sam će to činiti. "Fer hoteli" u interesu su, ne samo radnika, već i poslodavaca, čija je krovna udruga - HUP pozitivno ocijenila i podržala sindikalnu inicijativu još tijekom jedne prošlogodišnje sjednice Socijalnog vijeća za turizam. Oznaka "Fer hotela" znači i priznanje poslodavcu da vodi brigu o radnicima na principima društveno-odgovornog ponašanja.

Vjerujemo kako će i poslodavci čiji hoteli ne ispunjavaju uvjete za dobivanje oznake "Fer hotela", prepoznati vrijednost ovoga projekta i pridružiti mu se, jer su "Fer hoteli" uistinu u interesu oba socijalna partnera i dobrobiti sviju.

Uz sindikalni pozdrav,
zajedno smo jači!

Predsjednik SSSH
Mladen Novosel